top of page

Granfondo Dünya Şampiyonalarında alınmış en iyi sonuç

Yağmur, Kar, Sis ve eksi 2 derece sıcaklık! bir yarışta beklenebilecek en kötü koşulların tümünün bir arada olduğu epik bir Granfondo Dünya Şampiyonası daha geride kaldı.



5-10 Ekim 2021 tarihlerinde Sarajevo'da düzenlenen Granfondo Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'den kalifikasyonları geçerek katılmaya hak kazanan tek sporcu olan temsilcimiz Mutlu Erçevik yarışın tüm bu zorlu koşullarında yarışı tamamlamasının yanı sıra zorlu koşullar nedeniyle bir gün öncesinden 100 kilometreye düşürülen ve 1600 metre yükseklikteki kayak merkezi Jahorina'da zirve finişi ile sonuçlanan yol yarışını 3 saat 43 dakikalık derecesi ile 23. sırada tamamlayarak 50+ kategoride bugüne kadar Dünya Şampiyonası'nda alınmış en iyi sonuca imza attı.


Erçevik yarış sonrası yaptığı açıklamada "Start ile birlikte yağış başladı. Başlangıçta kendimi olukça iyi hissetmiştim. Yarışın 50. kilometresinde 10km. lik yokuş sonunda 1100 metrelik Trebevic zirvesine ulaştığımızda önde 10 kişilik lider grubun içerisindeydim. Zirvedeki yoğun sis ve havanın eksi sıcaklıklara düşmesi ile birlikte 2 kilometrelik ilk iniş bölümünde bulunduğum grubu takip etmekte zorlanmaya başladım. Zira soğuk nedeniyle parmaklarım zor tepki verir hala gelmişti, gidon ve freni güçlükle kontrol edebiliyordum. İniş sonrası tekrar 1250 metre irtifaya çıkan yokuşu tırmanırken farkı azaltmış olsam da 10 kilometrelik uzun inişte yağışın kara dönmesi ve sıcaklığın daha da düşmesi ile ellerim ayaklarım hissetmez duruma geldi. O anlarda yalnızca bisiklet üzerinde kontrolü kaybetmeden ilerlemeye odaklandım ve büyük zaman kaybettim. Öyle ki mataradan su içmek cebimdeki jelin ambalajını bile açmak imkansız hale gelmişti. İniş benim için ilk kez bu kadar büyük bir kabusa dönüşmüştü. Yarışın son bölümünde yalnızca tamamlamaya odaklandım. Koşullar elbetteki herkes için zordu ve sonuç beklentilerimin altındaydı ancak her şeye rağmen bu zorlu yarışı tamamlayabilen az sayıda bisikletçi içerisinde yer almayı başarmış olduğum için mutluyum." dedi.

3 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page